Katalog stron internetowych

Ciasto miodowe Marlenka

Ciasto Marlenka to ciasto miodowe z orzechami, które na dobre zadomowiło się na polskim rynku. Mimo, że jest to ciasto czeskie, jego twórcę niewątpliwie zainspirowała kuchnia ormiańska, tak bliska jego sercu, gdyż on i jego rodzina pochodzą z Armenii, skąd emigrowali do Republiki Czeskiej. Wiedzeni nostalgią, korzystając ze starego rodzinnego przepisu, odtworzyli najwspanialsze smaki dzieciństwa. Powstałe wyroby szybko przyjęła i pokochała kuchnia czeska, której stały się nieodzowną częścią. Niegdyś mała, rodzinna firma, dziś jest powszechnie znana w Czechach, a jej produkty prężnie podbijają całą Europę.
Ciasto miodowe Marlenka, a także inne wyroby tej linii, zachwycają niepowtarzalnym smakiem, który zawdzięczają wysokiej jakości produktom, takim jak orzechy, miód, czy karmel. Co ważne, nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników – tylko naturalne składniki. Ciasto Marlenka, wraz z innymi wyrobami firmy, zachowuje świeżość 90 dni w temperaturze do 24 stopni, 9 miesięcy do 8 stopni i dwa lata zamrożone w temperaturze – 18 stopni, co jest niewątpliwą zaletą na rynku cukierniczym. Nic dziwnego, że Ministerstwo Rolnictwa Republiki Czeskiej wyróżniło przysmaki Marlenka krajowym znakiem jakości KLASA.
Ciasto Marlenka występuje w smakach: orzechowym, czekoladowym, cytrynowym, cynamonowym oraz morelowym. Ponadto stworzono też bezglutenowe ciasto, z myślą o osobach z nietolerancją. Tort Marlenka to pierwszy, lecz niejedyny produkt firmy, który zawojował Europę. W przeciągu kilkunastu lat, firma Marlenka International s. r. o. stworzyła całą linię wyrobów, których inspiracją jest kuchnia ormiańska. Są to między innymi kulki orzechowe – energetyczne kulki mocy, wypełnione karmelową masą, które występują również w bezglutenowej odsłonie. Zapakowane w elegancką bombonierkę, pozwalają cieszyć się ulubionym marlenkowym smakiem.
Napoleonki to krucha, nieoczywista wersja znanych w Polsce ciastek. Zresztą, każdy z produktów Marlenka jest niepowtarzalny i nie ma swojego odpowiednika na rynku cukierniczym. Również Baklawa nawiązuje tylko do orientalnej pachlawy, ale zdaje się być bardziej od niej finezyjna i delikatna. Warto spróbować każdego z tych smakowitych wyrobów, by samemu wyrobić sobie zdanie na ich temat. Współpracujemy z punktami handlowymi, gastronomicznymi, hotelami, kinami oraz prowadzimy tez sklep internetowy z myślą o klientach indywidualnych. Serdecznie zapraszamy do współpracy!

Szczegóły strony marlenka.com.pl: